Ariston fűtés tipikus hibái

Az alábbiakban az Ariston fűtés tipikus hibáit gyűjtöttük össze. Ha problémája van a fűtéssel, forduljon hozzánk!

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 84 63Állunk
rendelkezésére!
Ariston fűtés tipikus hibái Ariston fűtés tipikus hibái

Ariston fűtés tipikus hibái

Ariston fűtés nyomás ellenőrzés

Minden hosszabb leállás után ellenőrizni kell a kazán megfelelő működését, ahogyan a sokáig állásban tartott gépek vagy járművek esetében is. Erre időnként akkor is szükség van, ha a gázkészülék folymatosan üzemel, mert nem csak a fűtésről, de a melegvíz ellátásról is gondoskodik. A nyomásellenőrzés alkalmával azt ellenőrzik a szakemberek, hogy a kazánban megfelelő víznyomás van-e, hiszen a leggyakoribb hibajelenség az, hogy a víznyomás csökken. Ez leginkább akkor szokott jelentkezni, amikor a nyári üzemmódból kerülne átkapcsolásra, de nem akar begyulladni a kazán. 

A víznyomás egy korszerű kazán esetében egyszerűen ellenőrizhető, hiszen a mai készülékek többsége már rendelkezik nyomásmérő órával. A megfelelő nyomás kazántípustól függően 1,2-2,0 bar között található, azonban ez típusonként eltérő lehet, érdemes utánanézni a kezelési útmutatóban. A nyomásszabályozó szelep segítségével állítható a víz nyomása, azonban ezt csak abban az esetben javasoljuk, ha egészen biztos a dolgában. Amennyiben nyomást növelne, a szabályozó csapot annyi időre kell kinyitni, amíg a mutató a megfelelő tartományba ér, majd teljesen el kell zárni.

A gázkazánok karbantartását évente egyszer ajánlott elvégezni, melynek alkalmával a szakemberek a megfelelő nyomást is ellenőrzik és beállítják. Munkatársaink nagy tapasztalattal látják el az Ariston kazánokat és fűtési rendszereket, forduljon hozzánk bizalommal!

Ariston kazánban nincs láng

A korszerű kazánok hibakóddal segítenek bennünket a hiba felismerésében, ez akkor is nagy hasznunkra válhat, ha a szerelőnek kell bediktálni a tapasztalt jelenséget. Amikor egy kazánban nincs őrláng, azt több jelenség okozhatja. Lehetséges, hogy a rendszer több kísérletet tett a tűz meggyújtására, de egyikük sem eredményezett sikert. Ezt okozhatja az, hogy a szelep zárt vagy a gáznyomás túl alacsony. A problémát azonban más is előidézheti, hiszen az elektródák helytelen csatlakoztatása is állhat a háttérben. Amennyiben nincs láng, ellenőrizni kell a vezetékeket, a biztosítékot, a megfelelő gázellátottságot, majd meg kell kísérelni a berendezés újraindítását. 

Ha ekkor is sikertelen a kísérlet, akkor mindenképp szakemberhez érdemes fordulni, hiszen hozzáértés nélkül szétszerelni egy kazánt nem szerencsés. Ha Ariston kazánjában nincs láng, akkor hívjon minket!

Ariston kazánban nincs láng

Ariston fűtés feltöltés

A rendszer feltöltését általában jobb szakemberre bízni, ám aki ügyesebb kezű, maga is megbírkózhat vele. A feltöltés első lépése mindig a vízleeresztő és a légtelenítőcsapok elzárásával kezdődjön. A vizet a tágulási tartályba kell feltölteni, hogy onnan töltődjön fel a teljes csőrendszer. A feltöltést követően a következő lépés a légtelenítés, melyet mindig a legalsó szinten kell elkezdeni. A légtelenítő kulccsal innen haladva engedje ki a rendszerből a levegőt, egészen addig, amíg víz nem jön. Ezt ismételje meg felfelé haladva. Ha jobban bízik egy tapasztalt szakemberben, vagy Ariston rendszerét nem csak légteleníteni kell, hanem feltöltést is kell rajta végezni, akkor hívjon minket bizalommal!

Ariston kazán túlmelegedése

A kazán túlmelegedését okozhatja alacsony víznyomás is, de a rendszerben rekedt levegő is állhat a háttérben, mely a víz áramlásában akadályozó tényezőként léphet fel.  A korszerű kazánok vészérzékelőkkel rendelkeznek, melyek magas hőmérséklet esetén leállnak, letiltanak, majd a hőmérséklet normalizálódása után jó esetben automatikusan újraindulnak. Az érzékelő meghibásodása is okozhat hasonló jelenséget, melyet ebben az esetben cserélni szükséges. Ha Ariston kazánja túlmelegszik, akkor forduljon hozzánk, munkatársaink gyorsan segítenek a hibaelhárításban!

Ariston kazán szivattyú javítás és csere

A fűtésrendszereknél a kazánokat kiegészítő keringető szivattyú gondoskodik a melegvíz cirkulációjáról, de akár több keringető szivattyú kiépítése is szükséges lehet, ha külön speciális fűtés van, például padlófűtés. Amennyiben a keringető szivattyú már túl hangos, úgynevezett “zajos”, vagy nagyon hallatszik a ventillátorok hangja, abban az esetben valószínűleg a hatásfoka már nem megfelelő és a cseréje szükséges, de előfordulhat, hogy a rendszer átmosása elegendő, hiszen a vízben és a rendszerben található lerakódások a szivattyún áthaladva zajt kelthetnek.

A keringető szivattyú leszerelését a hollanderek elzárása után a szivattyú hollanderek meglazításával, majd az új szivattyú beépítése után azok meghúzásával tudjuk kivitelezni. Ezután bekötjük a keringető szivattyú elektromos kábelét, majd áram alá helyezzük, végül ellenőrizzük, hogy a tömítések folyásmentesen zárnak-e a szivattyúnál. Természetesen az a legcélszerűbb, ha ezt a folyamatot szakemberre bízzuk. Amennyiben Ariston rendszerében meghibásodott a szivattyú, annak javítását vagy cseréjét bízza ránk, munkatársaink tapasztaltak és körültekintéssel járnak el.

Ariston konyhai gépek

Ariston fűtés hőcserélő tisztítás

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

A magas nyomású víz táplálása: Az eljárás előtt a legjobb, ha a folyadékot 70-80 ° C-ra melegítjük.

Ha házilag tisztítja meg a hőcserélőt, akkor a harmadik lehetőség jelentős költségeket igényelhet, mivel olyan telepítésre van szükség, amely magas vízszintet biztosít. A saját kezű tisztításnál mechanikus vagy kémiai módszert kell alkalmazni.

Ariston fűtés hőcserélő savazás

A hőcserélő savazása gazdaságos eljárás a kazánok javítására, hiszen egy új hőcserélő, bizonyos típusnál pedig kazántest is igen költséges. A hőcserélő savazásával gazdaságosan megoldható annak tisztítása. Annak érdekében, hogy a savazás elérje a célját, vagyis a járatokat megfelelően kitisztítsa a hőcserélőben, ezt rendszeresen javallott elvégeztetni, hiszen minél nagyobb mértékű a lerakódás, annál kevésbé képes a sav megbontani azt.

A hőcserélő savazás előnyei:

- Üzembiztosabbá válik a kazán

- Gazdaságosabb az üzemeltetés

- Hamarabb melegszik fel a rendszer

- Csökkenthetjük a korrózió kockázatát

- Csendesebbé válhat a kazán működése

- Nő a kazán élettartama

Mikor keressen minket?

Mielőtt bármibe is belefogna, javasoljuk, hogy egyeztessen szakemberünkkel, mert minden beépítés, felújítás különböző. Személyes felmérést követően pontos árajánlatot tudunk adni akár a helyszínen is. Időpont egyeztetéshez kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat.

Garanciát vállalunk

Cégünk sok éves tapasztalattal rendelkező szakemberekkel és kiváló minőségű termékekkel kívánja biztosítani a piacon elérhető legjobb szolgáltatást. Általánosságban 1 év beszerelési + gyártói garanciát vállalunk minden munkánkra!

Időpont egyeztetés

Ügyfélszolgálatunkat hívhatja munkanap 08:00 - 20:00 között a +36 (20) 611 84 63 telefonszámon. Kérjük adja meg nevét, telefonszámát, címét és igényeit a leendő lakásával, vagy az elvégzendő munkával szemben. Online kapcsolatfelvételhez kérjük kattintson ide!