Fűtésrendszer tisztítás

Ahhoz, hogy fűtésünk megbízhatóan működjön, szükséges időnként karbantartani a fűtésrendszert. Ennek egyik szegmense a fűtésrendszer tisztítása. Ez a viszonylag gyors eljárás biztosíthatja, hogy elkerüljük a kellemetlen meglepetésként érő hideg lakást.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 84 63Állunk
rendelkezésére!
Fűtésrendszer tisztítás Fűtésrendszer tisztítás

Fűtésrendszer karbantartása

A fűtési hiba hátterében sok minden állhat. Előfordulhatnak hirtelen fellépő meghibásodások, de legtöbbjük elkerülhető a rendszeres karbantartások szakemberekkel történő elvégeztetésével. 

Ajánlatkérés

Honnan tudhatja, hogy a fűtésrendszer tisztításra szorul?

A fűtésrendszer elszennyeződésének számos jele lehet. Egy kis odafigyeléssel viszonylag könnyen kiszűrhető, hogy ilyen probléma áll fent. Mely jelekre érdemes figyelni?

  • Nem fűt úgy a kazán, mint régen, romlott a teljesítménye.
  • A kazán felől furcsa, eddig nem ismert zaj hallatszik, illetve nehezen gyújt be a kazán.
  • Nem fűt a radiátor: hideg az alja, vagy csak foltokban melegszik.
  • Nem elég meleg a padlófűtés vagy a falfűtés.
  • Netán az összeillesztéseknél csöpög a víz.
Fűtésrendszer tisztítás
Fűtésrendszer tisztítás

Hogyan történik a fűtésrendszer tisztítása?

Amennyiben a fentebb említett hibákat tapasztalja fűtésénél, akkor a rendszer tisztításra, karbantartásra szorul. Nagy valószínűséggel a csövekben, és a gépészetben felgyülemlett a vízkő, a rozsda, és elszaporodtak a baktériumok. A fűtésrendszerben képződött rozsda iszapot képez, ami lerakódik a csövekben, a radiátorok alján, a padlófűtés csöveiben, a szivattyú egységekben, a hőcserélőkben. A lerakodott szennyeződés idővel nagyobb problémához vezet, mint dugulás, vagy a rendszer meghibásodását eredményezheti.

Professzionális fűtésrendszer tisztítás

A fűtésrendszer tisztítása speciálisan erre a célra kifejlesztett anyagokkal, erre a célra létrehozott eszközökkel történik. Központi fűtés- és kazántisztítást, padlófűtés, mennyezet- és falfűtés tisztítását, átmosását bontás nélkül tudjuk vállalni. Az általunk használt tisztítóadalékok környezetbarát vegyszerek, nem károsítják a fűtési rendszert és annak csőrendszerét. Az említett gépi vegyszeres tisztítás kisebb fűtési rendszerek esetén néhány  órát vesznek csak igénybe, de  bármely háztartási fűtési rendszer áttisztítható maximum 1 nap alatt.

Mikor érdemes kérni a fűtésrendszer tisztítását?

Fűtésrendszer karbantartására már e legelejétől, a beépítéstől érdemes gondolni. Újonnan kialakított rendszereknél, illetve kazán- vagy radiátorcsere után érdemes átmosni a rendszert, hiszen a csövekben lehetnek olyan szennyeződések, forraszmaradványok, amelyek a szerelés során keletkeztek.

A vizes fűtési rendszerek karbantartása az öt évnél idősebb fűtésrendszerek esetében is indokolt. Ez idő alatt a rozsda, a vízkő, vagy egyéb lerakódások leszűkíthetik a fűtéscsövek  keresztmetszetét, ami az áramlási sebességet csökkenését okozza. Ebből annyit érezhetünk, hogy a fűtés hatásfoka lecsökken, vagyis nem lesz elég meleg a radiátor, illetve több gázt fogyaszt a kazán.

Fűtésrendszer tisztítás
Fűtésrendszer tisztítás

A fűtésrendszer tisztítását érdemes a téli fűtési szezon megkezdése előtt elvégeztetni, hogy megbízhatóan üzemeljen a fűtés egész télen. Sajnos, előfordulhat, hogy a karbantartó tisztítás elmarad, amikor szükséges lenne, és a probléma a fűtési szezon idejére esik.

Fűtésrendszert tisztítani a fűtési szezonban is lehet! Különösen szükséges ez, ha a radiátorok, fali vagy mennyezeti fűtőtestek nem melegednek megfelelően.

A rendszeres karbantartással Ön jelentős összeget tarthat meg a pénztárcájában, mivel a megbízhatóan, jó hatásfokkal üzemelő fűtésrendszere jelentős energiamegtakarítást eredményez.

Mikor keressen minket?

Mielőtt bármibe is belefogna, javasoljuk, hogy egyeztessen szakemberünkkel, mert minden beépítés, felújítás különböző. Személyes felmérést követően pontos árajánlatot tudunk adni akár a helyszínen is. Időpont egyeztetéshez kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat.

Garanciát vállalunk

Cégünk sok éves tapasztalattal rendelkező szakemberekkel és kiváló minőségű termékekkel kívánja biztosítani a piacon elérhető legjobb szolgáltatást. Általánosságban 1 év beszerelési + gyártói garanciát vállalunk minden munkánkra!

Időpont egyeztetés

Ügyfélszolgálatunkat hívhatja munkanap 08:00 - 20:00 között a +36 (20) 611 84 63 telefonszámon. Kérjük adja meg nevét, telefonszámát, címét és igényeit a leendő lakásával, vagy az elvégzendő munkával szemben. Online kapcsolatfelvételhez kérjük kattintson ide!