Baxi fűtés tipikus hibái

A Baxi fűtés tipikus hibái megelőzhetők a rendszeres karbantartással, melyet minden esetben szakemberrel végeztessen el!

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 84 63Állunk
rendelkezésére!
Baxi fűtés tipikus hibái Baxi fűtés tipikus hibái

Baxi fűtés tipikus hibái

Baxi fűtés nyomásellenőrzés

Mint ahogyan egy hosszabb szünet után az autó működőképességét is ellenőrizni kell, pl. az olajszintet, abroncsnyomást meg kell mérni, és a megfelelő értékekre be kell állítani, ugyanúgy a gázkazánra is ráfér egy rutinellenőrzés a féléves nyári pihenő után. Sőt, nem csak ráfér: a család biztonsága a tét, ha ezt elmulasztjuk.

A legjellemzőbb hibajelenség, hogy a kazán belsejében leesik a víznyomás. Ha azt tapasztaljuk, hogy a nyári üzemmódról való átkapcsolás után nem akar a kazán begyulladni, érdemes mindenekelőtt a nyomást ellenőrizni. Ennek egyszerű módja van, minden mai kazán rendelkezik egy nyomásmérő órával, amelyről könnyen leolvasható, milyen tartományban kell lennie a nyomásnak. A kazánokban található nyomás megfelelő tartománya Baxi kazánok esetében általában 1- 1,5 bar körül van, de ezt érdemes ellenőrizni a kézikönyvben. Ha nem biztos benne, hogy a Baxi kazán nyomása megfelelő tartományban van-e, ellenőrizze a kezelési útmutatót vagy hívja szakembereinket, akik kellő hozzáértéssel végzik el a nyomásellenőrzést és a karbantartási munkálatokat is.

Baxi kazánban nincs láng

Ha a kazánban nincs láng, akkor az azt jelenti, hogy a rendszer több kísérletet tett a tűz meggyújtására, de egyikük sem eredményezett sikert. A hibát több dolog előidézheti, például a szelep zárt vagy a gáznyomás túl alacsony. A probléma lehet még az, hogy az elektródák helytelenül csatlakoznak. Ellenőrizze a lángőr elektróda épségét és elhelyezhedését, melyet a kézikönyvben megtalál és vizsgálja meg a vezetékeket. Ha mindent rendben talál, indítsa újra a berendezést. A vezérlőpanel működése megszakadhat, ezt is ellenőrizni szükséges, de ezt érdemesebb szakemberre bízni. Amennyiben az újrainditás után sincs láng a készülékben, akkor hívjon szerelőt.

Amennyiben nem biztos benne, hogy meg tudja oldani a hibát, vagy az olyan jellegű, ami szerelőt igényel, akkor hívja szakértőinket, akik a Baxi kazánok ellátásában nagy tapasztalatukkal rendkívül gyorsan elhárítják a problémát, hogy Ön újra zavartalanul használhassa a berendezést.

Baxi fűtés tipikus hibái

Baxi fűtés feltöltés

A manométeren rendszeresen ellenőrizni kell, hogy a hideg berendezés nyomása 1- 1,5 bar között legyen. Alacsony nyomás esetén a kazánfeltöltő csappal lehet állítani rajta.

Különösen óvatosan kell eljárni a fűtési rendszer feltöltésénél. A készüléken található hőszabályozó szelepeket nyitása után, lassan kell folyatni a vizet, elkerülve, hogy a fő vízkörbe levegő kerüljön. Addig kell tölteni a vizet, amíg eléri a működéshez szükséges nyomást. Végül légtelenítéssel el kell távolítanni a készülék belsejéből az esetleges légbuborékokat. A Baxi fűtés feltöltését célszerű szakemberre bíznia! Forduljon hozzánk!

Baxi kazán túlmelegedése

Amennyiben a kazán túlmelegszik, a biztonsági termosztát azonnal magas hőmérsékletet regisztrál, és kikapcsolja a berendezés működését, amíg az vissza nem tér a normál értékre. Az ok gyakran a vízáramlás megsértése. Ez az alacsony nyomás vagy a levegő belépése miatt következik be.

Amennyiben nem tér vissza a normál értékre a hőmérséklet, vagy annak ellenére nem indul újra a működés, szerelőt kell hívni, mert lehetséges, hogy az érzékelő hibásodott meg, akkor annak a javítását cserével lehet megvalósítani. 

Baxi kazán szivattyú javítás és csere

A fűtésrendszereknél a kazánokat kiegészítő keringető szivattyú gondoskodik a melegvíz cirkulációjáról, de akár több keringető szivattyú kiépítése is szükséges lehet, ha külön speciális fűtés van, például padlófűtés. Amennyiben a keringető szivattyú már túl hangos, úgynevezett “zajos”, vagy nagyon hallatszik a ventillátorok hangja, abban az esetben valószínűleg a hatásfoka már nem megfelelő és a cseréje szükséges, de előfordulhat, hogy a rendszer átmosása elegendő, hiszen a vízben és a rendszerben található lerakódások a szivattyún áthaladva zajt kelthetnek.

A keringető szivattyú leszerelését a hollanderek elzárása után a szivattyú hollanderek meglazításával, majd az új szivattyú beépítése után azok meghúzásával tudjuk kivitelezni. Ezután bekötjük a keringető szivattyú elektromos kábelét, majd áram alá helyezzük, végül ellenőrizzük, hogy a tömítések folyásmentesen zárnak-e a szivattyúnál. Természetesen az a legcélszerűbb, ha ezt a folyamatot szakemberre bízzuk. Nem minden meghibásodott szivattyút kell cserélni, hiszen előfordulhat, hogy meg lehet javítani a készüléket. Munkatársaink tapasztaltak a Baxi fűtés és a keringető szivattyúk javításában is, így biztos lehet benne, hogy csak akkor kell új szivattyút vennie, ha tényleg javíthatatlan a készülék!

Baxi fűtés tipikus hibái

Baxi fűtés hőcserélő tisztítás

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

- Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

- Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

- A magas nyomású víz táplálása: Az eljárás előtt a legjobb, ha a folyadékot 70-80 ° C-ra melegítjük.

Ha házilag tisztítja meg a hőcserélőt, akkor a harmadik lehetőség jelentős költségeket igényelhet, mivel olyan telepítésre van szükség, amely magas vízszintet biztosít. A saját kezű tisztításnál mechanikus vagy kémiai módszert kell alkalmazni.

Baxi fűtés hőcserélő savazás

A hőcserélő savazása gazdaságos eljárás a kazánok javítására, hiszen egy új hőcserélő, bizonyos típusnál pedig kazántest is igen költséges. A hőcserélő savazásával gazdaságosan megoldható annak tisztítása. Annak érdekében, hogy a savazás elérje a célját, vagyis a járatokat megfelelően kitisztítsa a hőcserélőben, ezt rendszeresen javallott elvégeztetni, hiszen minél nagyobb mértékű a lerakódás, annál kevésbé képes a sav megbontani azt.

A hőcserélő savazás előnyei:

- Üzembiztosabbá válik a kazán

- Gazdaságosabb az üzemeltetés

- Hamarabb melegszik fel a rendszer

- Csökkenthetjük a korrózió kockázatát

- Csendesebbé válhat a kazán működése

- Nő a kazán élettartama

Mikor keressen minket?

Mielőtt bármibe is belefogna, javasoljuk, hogy egyeztessen szakemberünkkel, mert minden beépítés, felújítás különböző. Személyes felmérést követően pontos árajánlatot tudunk adni akár a helyszínen is. Időpont egyeztetéshez kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat.

Garanciát vállalunk

Cégünk sok éves tapasztalattal rendelkező szakemberekkel és kiváló minőségű termékekkel kívánja biztosítani a piacon elérhető legjobb szolgáltatást. Általánosságban 1 év beszerelési + gyártói garanciát vállalunk minden munkánkra!

Időpont egyeztetés

Ügyfélszolgálatunkat hívhatja munkanap 08:00 - 20:00 között a +36 (20) 611 84 63 telefonszámon. Kérjük adja meg nevét, telefonszámát, címét és igényeit a leendő lakásával, vagy az elvégzendő munkával szemben. Online kapcsolatfelvételhez kérjük kattintson ide!