Otthonfelújítási program - Fűtéskorszerűsítés 2021

A 2021-ben induló otthonfelújítási program fűtéskorszerűsítére is felhasználható a legalább egy gyermeket nevelő családok számára.

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 84 63Állunk
rendelkezésére!
Otthonfelújítási program - Fűtéskorszerűsítés 2021 Otthonfelújítási program - Fűtéskorszerűsítés 2021

50%-os állami támogatás felújításra

Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter a Facebook-oldalán jelentette be a 2021-től igénybevehető otthonfelújítási program részleteit. A támogatás a már meglévő, felújítani vagy bővíteni kívánt ingatlanokra igényelhető, a felújítási költségek maximum felére. A program elsődleges alapfeltétele, hogy legalább egy gyermeket neveljen az igénylő család vagy szülő, legalább egyéves társadalombiztosítási jogviszonnyal rendelkezzen. A program akár 3 millió forinttal támogatja a felújítási beruházásokat.

Arra érdemes odafigyelni, hogy a támogatás kifizetése utófinanszírozással történik, tehát a felújítást minden esetben a családnak kell megfinanszíroznia. A befejezett felújítást vagy korszerűsítést követően 60 napon belül kell az igénylést beadni. Így utólag lehetséges a felújítási költség 50%-nak megtérítése, mint otthonfelújítási támogatás. Fontos kitétele a programnak, hogy a támogatás fele-fele arányban fordítható anyagköltségre és munkadíjra. A munkálatokról és a megvásárolt anyagokról minden számlát, szerződést össze kell gyűjteni. Az igénylés teljes menete lebonyolítható elektronikus úton.

Ajánlatkérés

A fűtéskorszerűsítés is támogatható

Az otthonfelújítási program keretein belül szinte minden kül- és beltéri felújítás támogatható, mely javítja a gyermeket vagy gyermekeket nevelő családok életminőségét, biztonságát és közmű-ellátottságát. A felújítási folyamatok közül támogatható a fűtéskorszerűsítés akár teljes folyamata is. 

Ahhoz, hogy a támogatási keret maximális, 3 millió forintos plafonját lehessen igénybevenni, fontos tisztában lenni néhány részlettel. Mivel a program fele-fele arányban támogathatja a munkadíjat és az anyagköltséget, így legalább az egyik összegnek el kell érnie a másfél millió forintos alsó határt. A támogatás 50%-os, így ha az egyik költségnél a másfél milliós alsó határ érvényesül, de a beruházás teljes összege eléri a 6 millió forintot, akkor igényelhető vissza a felső összeghatár, vagyis a 3 millió forint.

Otthonfelújítási program fűtéskorszerűsítésre
Otthonfelújítási program fűtéskorszerűsítésre

A program gyermekeseknek szól

A támogatás igénylésére legalább egy gyermeket nevelő családok jogosultak:

-gyermeknek minősül a 12 hetesnél idősebb magzat

-a 25 év alatti, otthon élő gyermek

-a 25 év feletti, munkaképességében korlátolt, fogyatékkal élő gyermek, aki után a szülő jogosult a GYOD-ra

-házaspárok, élettársak, egyszülős családok

-elvált szülők esetén ha a gyermeket megosztással nevelik, akkor a támogatás is osztható

-elvált szülők esetében, ha az egyik szülő kizárólagos felügyeleti joggal neveli a gyermeket, akkor egyedül, megosztás nélkül, egyedül jogosult a támogatásra

Klímára is igényelhető támogatás

Az Otthonfelújítási támogatás a fűtéskorszerűsítés és egyéb felújítási munkálatok mellett a klímatelepítést vagy a klímarendszer korszerűsítését is támogatja. Ennek részleteiről tájékozódjon Otthonfelújítási program klímákra oldalunkon.

Az igénylés menete

Az igénylőnek rendelkeznie kell legalább egy éves társadalombiztosítási jogviszonnyal, maximum 30 napos megszakítással az elmúlt egy évben. Tb jogviszonynak számít a külföldi jogviszony, a felsőoktatási jogviszony és a diplomás GYED is. Elvárás még a köztartozástól való mentesség, a büntetlen előélet és a magyar állapolgárság. Egy család csak egy alkalommal veheti igénybe a támogatást. A beruházásról minden számlát és szerződést össze kell gyűjteni. 

A számlákat a munka befejeztével 60 napon belül el kell juttatni a Magyar Államkincstárba, ahol 30 nap alatt elbírálják a támogatást. Fontos, hogy csak a 2021 január 1-jét követő időszakban kezdődhet a felújítás. Amennyiben pozitív elbírálást kap az igénylő, bírálatot követően 5 munkanapon belül kifizeti az Államkincstár a támogatás összegét. A támogatásnak nem kötelező mind a 3 millió forintot elérnie, alacsonyabb összeg is lehet. Az otthonfelújítási támogatás CSOK és babaváró hitel mellé vagy után is igényelhető. Arra fontos odafigyelni, hogy egy számlát csak egyszer lehet elszámolni melyet az Államkincstár szigorúan ellenőriz.

Otthonfelújítási program fűtéskorszerűsítésre

Mikor keressen minket?

Mielőtt bármibe is belefogna, javasoljuk, hogy egyeztessen szakemberünkkel, mert minden beépítés, felújítás különböző. Személyes felmérést követően pontos árajánlatot tudunk adni akár a helyszínen is. Időpont egyeztetéshez kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat.

Garanciát vállalunk

Cégünk sok éves tapasztalattal rendelkező szakemberekkel és kiváló minőségű termékekkel kívánja biztosítani a piacon elérhető legjobb szolgáltatást. Általánosságban 1 év beszerelési + gyártói garanciát vállalunk minden munkánkra!

Időpont egyeztetés

Ügyfélszolgálatunkat hívhatja munkanap 08:00 - 20:00 között a +36 (20) 611 84 63 telefonszámon. Kérjük adja meg nevét, telefonszámát, címét és igényeit a leendő lakásával, vagy az elvégzendő munkával szemben. Online kapcsolatfelvételhez kérjük kattintson ide!