Buderus fűtés tipikus hibái

A Buderus fűtés tipikus hibái megelőzhetők a rendszeres karbantartással, melyet minden esetben szakemberrel végeztessen el!

Hívjaügyfélszolgálatunkat!+36 (20) 611 84 63Állunk
rendelkezésére!
Buderus fűtés tipikus hibái Buderus fűtés tipikus hibái

Buderus fűtés tipikus hibái

Buderus fűtés nyomásellenőrzés

A gázkazánok és a fűtési rendszer felülvizsgálatát évente egyszer ajánlott elvégezni, melynek alkalmával a szakemberek a megfelelő nyomást is ellenőrzik és beállítják. Mint ahogyan egy hosszabb szünet után az autó működőképességét is ellenőrizni kell, pl. az olajszintet, abroncsnyomást meg kell mérni, és a megfelelő értékekre be kell állítani, ugyanúgy a gázkazánra is ráfér egy rutinellenőrzés a féléves nyári pihenő után. Sőt, nem csak ráfér: a család biztonsága a tét, ha ezt elmulasztjuk.

A leggyakoribb hibajelenség, hogy a kazán belsejében leesik a víznyomás. Ha azt tapasztaljuk, hogy a nyári üzemmódról való átkapcsolás után nem akar a kazán begyulladni, érdemes mindenekelőtt a nyomást ellenőrizni. Ennek egyszerű módja van, minden mai kazán rendelkezik egy nyomásmérő órával, amelyről könnyen leolvasható, milyen tartományban kell lennie a nyomásnak. A kazánokban található nyomás megfelelő tartománya a kazánok esetében általában 1,2- 2 bar között van, de ezt érdemes ellenőrizni a kézikönyvben. Ha nem biztos benne, hogy a Buderus kazán nyomása megfelelő tartományban van-e, ellenőrizze a kezelési útmutatót vagy hívja szakembereinket, akik kellő hozzáértéssel végzik el a nyomásellenőrzést és a karbantartási munkálatokat is.

Buderus kazánban nincs láng

Ha a kazánban nincs láng, akkor az azt jelenti, hogy a rendszer több kísérletet tett a tűz meggyújtására, de egyikük sem eredményezett sikert. A hibát több dolog előidézheti, például a szelep zárt vagy a gáznyomás túl alacsony. A probléma lehet még az, hogy az elektródák helytelenül csatlakoznak. Ellenőrizze a lángőr elektróda épségét és elhelyezhedését, melyet a kézikönyvben megtalál és vizsgálja meg a vezetékeket. Ha mindent rendben talál, indítsa újra a berendezést. A vezérlőpanel működése megszakadhat, ezt is ellenőrizni szükséges, de ezt érdemesebb szakemberre bízni. Amennyiben az újrainditás után sincs láng a készülékben, akkor hívjon szerelőt.

Amennyiben nem biztos benne, hogy meg tudja oldani a hibát, vagy az olyan jellegű, ami szerelőt igényel, akkor hívja szakértőinket, akik a Buderus kazánok ellátásában nagy tapasztalatukkal rendkívül gyorsan elhárítják a problémát, hogy Ön újra zavartalanul használhassa a berendezést.

Buderus fűtés tipikus hibái

Buderus fűtés feltöltés

A manométeren rendszeresen ellenőrizni szükséges, hogy a hideg berendezés nyomása 1- 1,5 bar között legyen. Alacsony nyomás esetén a kazánfeltöltő csappal lehet állítani rajta.

Különösen óvatosan kell eljárni a fűtési rendszer feltöltésénél. A készüléken található hőszabályozó szelepeket nyitása után, lassan kell folyatni a vizet, elkerülve, hogy a fő vízkörbe levegő kerüljön. Addig kell tölteni a vizet, amíg eléri a működéshez szükséges nyomást. Végül légtelenítéssel el kell távolítanni a készülék belsejéből az esetleges légbuborékokat. A Buderus fűtés feltöltését célszerű szakemberre bíznia! Forduljon hozzánk!

Buderus kazán túlmelegedése

Amennyiben a kazán túlmelegszik, a biztonsági termosztát azonnal magas hőmérsékletet regisztrál, és kikapcsolja a berendezés működését, amíg az vissza nem tér a normál értékre. Az ok gyakran a vízáramlás megsértése. Ez az alacsony nyomás vagy a levegő belépése miatt következik be.

Amennyiben nem tér vissza a normál értékre a hőmérséklet, vagy annak ellenére nem indul újra a működés, szerelőt kell hívni, mert lehetséges, hogy az érzékelő hibásodott meg, akkor annak a javítását cserével lehet megvalósítani. 

Buderus kazán szivattyú javítás és csere

A fűtésrendszereknél a kazánokat kiegészítő keringető szivattyú gondoskodik a melegvíz cirkulációjáról, de akár több keringető szivattyú kiépítése is szükséges lehet, ha külön speciális fűtés van, például padlófűtés. Amennyiben a keringető szivattyú már túl hangos, úgynevezett “zajos”, vagy nagyon hallatszik a ventillátorok hangja, abban az esetben valószínűleg a hatásfoka már nem megfelelő és a cseréje szükséges, de előfordulhat, hogy a rendszer átmosása elegendő, hiszen a vízben és a rendszerben található lerakódások a szivattyún áthaladva zajt kelthetnek.

A keringető szivattyú leszerelését a hollanderek elzárása után a szivattyú hollanderek meglazításával, majd az új szivattyú beépítése után azok meghúzásával tudjuk kivitelezni. Ezután bekötjük a keringető szivattyú elektromos kábelét, majd áram alá helyezzük, végül ellenőrizzük, hogy a tömítések folyásmentesen zárnak-e a szivattyúnál. Természetesen az a legcélszerűbb, ha ezt a folyamatot szakemberre bízzuk. Nem minden meghibásodott szivattyút kell cserélni, hiszen előfordulhat, hogy meg lehet javítani a készüléket. Munkatársaink tapasztaltak a Buderus fűtés és a keringető szivattyúk javításában is, így biztos lehet benne, hogy csak akkor kell új szivattyút vennie, ha tényleg javíthatatlan a készülék!

Buderus fűtés tipikus hibái

Buderus fűtés hőcserélő tisztítás

A hőcserélő tisztítása többféle eljárással végezhető el:

- Mechanikai: A hőcserélő kis átmérőjű csövek rendszere, amely kis ecsettel és kábellel tisztítható.

- Reaktív anyagok alkalmazása: Az ilyen reagensek kiválasztásakor nagyon óvatosan kell eljárni, az erős készítmények belső felületek károsodásához és szivárgáshoz vezethetnek.

- A magas nyomású víz táplálása: Az eljárás előtt a legjobb, ha a folyadékot 70-80 ° C-ra melegítjük.

Ha házilag tisztítja meg a hőcserélőt, akkor a harmadik lehetőség jelentős költségeket igényelhet, mivel olyan telepítésre van szükség, amely magas vízszintet biztosít. A saját kezű tisztításnál mechanikus vagy kémiai módszert kell alkalmazni.

Buderus fűtés hőcserélő savazás

A hőcserélő savazása gazdaságos eljárás a kazánok javítására, hiszen egy új hőcserélő, bizonyos típusnál pedig kazántest is igen költséges. A hőcserélő savazásával gazdaságosan megoldható annak tisztítása. Annak érdekében, hogy a savazás elérje a célját, vagyis a járatokat megfelelően kitisztítsa a hőcserélőben, ezt rendszeresen javallott elvégeztetni, hiszen minél nagyobb mértékű a lerakódás, annál kevésbé képes a sav megbontani azt.

A hőcserélő savazás előnyei:

- Üzembiztosabbá válik a kazán

- Gazdaságosabb az üzemeltetés

- Hamarabb melegszik fel a rendszer

- Csökkenthetjük a korrózió kockázatát

- Csendesebbé válhat a kazán működése

- Nő a kazán élettartama

Mikor keressen minket?

Mielőtt bármibe is belefogna, javasoljuk, hogy egyeztessen szakemberünkkel, mert minden beépítés, felújítás különböző. Személyes felmérést követően pontos árajánlatot tudunk adni akár a helyszínen is. Időpont egyeztetéshez kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat.

Garanciát vállalunk

Cégünk sok éves tapasztalattal rendelkező szakemberekkel és kiváló minőségű termékekkel kívánja biztosítani a piacon elérhető legjobb szolgáltatást. Általánosságban 1 év beszerelési + gyártói garanciát vállalunk minden munkánkra!

Időpont egyeztetés

Ügyfélszolgálatunkat hívhatja munkanap 08:00 - 20:00 között a +36 (20) 611 84 63 telefonszámon. Kérjük adja meg nevét, telefonszámát, címét és igényeit a leendő lakásával, vagy az elvégzendő munkával szemben. Online kapcsolatfelvételhez kérjük kattintson ide!